De eerste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland

Rotorua is een stad op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland met circa 55.000 inwoners en ligt in een gebied met veel activiteit vulkanische oorsprong. Omdat er veel vulkanische activiteit is in de stad is, zijn er veel toeristen in de stad. Hierdoor werd de stad in 2002 en in 2006 bekroond met de titel “New Zealand’s Most Beautiful City Award”. Ook vinden veel mensen het de mooiste stad van het land., terwijl het er ontzettend stinkt naar rotte eieren. 

Rotorua met activiteit van de vulkaan

Starten met de Stray bus

Om 13:00 uur moest ik bij het verzamelpunt zijn van de bus. De plek was makkelijk te vinden en na korte tijd kwam de bus aan. De bus zat bijna helemaal vol. Onderweg zijn we paar keer gestopt om bij bezienswaardigheden te kijken. Bij de slaapplekken deel je de kamer met meerdere mensen die ook met de Stray bus reizen. Het is heel gezellig om met allemaal verschillende culturen op een kamer te slapen, want zo leer je ook veel van elkaar. 

De eerste bezienswaardigheden die ik zag in Nieuw-Zeeland 

Maorihuis

Maori Maori is het volk dat in Nieuw-Zeeland woonde voordat de Europeanen op het eiland kwamen. De Maori’s kwamen enkele eeuwen eerder dan de Europeanen op het eiland. Het woord Maori heeft 2 betekenissen. Normaal of gewoon persoon.

Maorihuis

Haka De Haka is een traditionele dans van de Maori. Het is een woeste dansritueel, Ze halen hiermee de goden naar beneden en verjagen zo de vijanden. De Haka wordt door de mannelijke maori’s gedanst. Dit dansen ze ook in Samoa en Fiji. De vrouwen hebben hun eigen dans en dat noemen ze de Poi.

Bekijk hier de video van een traditionele Maori dans

Maori bevolking

Waiotapu Scenic

Het kleurrijkste en meest gevarieerde gebied ligt 29 km ten zuiden van Rotorua. In het gebied zijn veel ingezakte kraters, koude en kokende modderpoelen, zwavelgrotten en sintelterassen. De oppervlakte van het gebied is 18 km², daarvan is maar een klein gedeelte open voor publiek. Je kan een mooie wandeling maken van 1 ½ uur langs de bezienswaardigheden. 

Waiotapu Scenic

Taupo

Het dorpje Taupo ligt op een schitterende plek aan de oever van Lake Taupo. Het vormt samen met Rotorua de place to be van het Noordereiland. In Taupo is ontzettend veel te zien en te doen. Voor iedereen is er wat te doen. Van mooie wandelingen tot bijv, skydiven boven Lake Taupo. 

In de volgende blog neem ik jullie weer mee verder met de reis die ik gedaan heb. En vertel ik jullie ook weer meer over de plekken die ik bezocht heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *