Na lang wachten begint het dan eindelijk.

29 oktober staat nog elk jaar dik gedrukt in mijn agenda, want dat is de dag dat ik vertrok als 22 jarige alleen naar Nieuw – Zeeland. Wat moet je eigenlijk allemaal mee nemen voor 7 weken? Na een aantal keren me koffer opnieuw te hebben ingepakt, kon ik niks meer vergeten zijn. Het allerbelangrijkste deze reis was mijn backpack, die zat ook veilig in de koffer.

Dag van vertrek

De hele nacht heb ik wakker gelegen, er spookte van alles door mijn hoofd. Mis ik me vlucht niet, stap ik niet in het verkeerde vliegtuig, mis ik het thuisfront niet en red ik het wel met mijn Engels. 

Vliegen vanaf Schiphol

Om 10:00 uur vertrokken we dan eindelijk naar Schiphol want om 11:00 uur kon ik inchecken. Toen ik me had ingecheckt en de koffer had ingeleverd, kwam het moment om afscheid te nemen. Na iedereen een dikke knuffel gegeven te hebben en wat traantjes te hebben gelaten ben ik vertrokken naar de douane/paspoortcontrole. Eenmaal achter de paspoortcontrole dacht ik echt waar ben ik aan begonnen. 

Daar liep ik dan alleen rond op Schiphol. Om even alles te laten bezinken ben ik wat gaan drinken bij Starbucks. Na een warme chocolademelk ben ik me gate op gaan zoeken, zodat ik wist waar ik moest zijn. Toen ik me gate had gevonden ben ik rond gaan lopen. Beetje in de winkels rond gekeken dit om de tijd te doden. 

De vlucht

Ik had mijn ticket geboekt via vliegtickets.nl. Om 13:30 uur mocht ik gaan boarden en het vliegtuig ging om 14:30 uur de lucht in. Omdat ik met China Airlines vloog en hele grote tijd verschillen meemaakte kreeg ik rond 15:30 uur al het avond eten. Ook vond ik het raar om opeens in het donker te vliegen door de tijdsverschil. Voor mijn gevoel was het nog maar 17:00 uur maar in het vliegtuig was het al 23:00 uur.

Bangkok

Zondagochtend om 04:50 uur (23:50 uur in Nederland) kreeg ik me ontbijt, omdat we bijna landen in Bangkok waar ik me eerste overstap had. Om 06:30 uur lande ik in Bangkok. Iedereen moest het vliegtuig verlaten. Aan het einde van de slurf stonden mensen van het vliegveld. Als je op door reis ging kreeg je een kaart en moest je alle bordjes volgen. Zo kwam je weer bij de gate van het vliegtuig. Om 08:30 uur gingen we weer vliegen richting Taipei. 

Vliegen boven Tapei

Taipei

12:45 kwam ik aan in Taipei daar had ik een lange overstap, want om 23:00 uur vloog ik door na Sydney. Wat ik gedaan heb tijdens mijn overstap was, Rondjes lopen, Winkels bekijken en lekker eten. Ook heb ik me tijd uitgezongen op een heerlijke relax stoel. 

Boven Sydney

Sydney

Na het lange wachten vertrok ik rond 23:30 naar Sydney. De vlucht van Taipei naar Sydney duurde 9 uur. Tijdens de vlucht was er veel turbulentie, ik was zo blij dat ik geland was in Sydney. Ook kreeg je hier een kaart om weer naar de gate te kunnen. De overstap duurde hier wat langer zo kon ik hier wat souvenirs kopen.

Het laatste stukje boven Nieuw Zeeland

Laatste stukje!

13:00 uur vertrok ik dan eindelijk voor het laatste stukje. Tijdens de vlucht kreeg ik een formulier om al mijn gegevens, verblijf en locaties in te vullen. Omdat mijn Engels niet heel goed is heb ik mensen in het vliegtuig gevraagd om mij te helpen met het invullen van het formulier. In Nieuw – Zeeland is het twee uur laten dan in Australië. Om 17:30 landde ik in Auckland. Bij de paspoort controle stond een super lange rij, omdat het ingevulde formulier goed gecontroleerd moest worden. Daarna ging ik door naar mijn koffer. Daarna moest je weer in een lange rij staan, want sommige koffers moesten gecontroleerd worden. Bij mij hoefde dat gelukkig niet. Dus op naar de uitgang en daar stond dan eindelijk de persoon die mij zou ophalen. Om 22:00 uur waren we eindelijk bij mijn verblijf locatie voor de eerste paar dagen. 

In de volgende blog vertel ik jullie hoe mijn lichaam reageerde op het tijdverschil. En ook vertel ik jullie over Tauranga waar ik de eerste paar dagen heb door gebracht.

Lees ook de andere avonturen van Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *