Nieuw – Zeeland : De eerste paar dagen.

In deze blog vertel ik jullie, hoe mijn lichaam reageert op het tijdverschil, wat ik de eerst paar dagen heb gedaan bij de vrienden. En ik vertel hoe ik ging rondreizen door Nieuw – Zeeland. 

Wat doet tijdverschil met je lichaam?

Door het tijdverschil was mijn lichaam erg van slag. De eerste paar dagen heb ik met moeite wat kunnen eten, steeds kleine beetjes kon ik eten. Als er gekookt werd in het huis en ik kwam binnen werd ik al misselijk door de lucht van het eten. Vooral in de nacht had ik honger dus standaard ging er een pakje koekjes mee naar bed. 

Gelukkig kon paar dagen bij komen bij de mensen waar ik verbleef. 

Dag 1.

Ik ben afgezet bij en groot shopping centrum (Bayfait Shopping Centre) daar ben ik op zoek gegaan naar een simkaartje voor in mijn telefoon. Daarna ben ik richting het strand gelopen om zo richting Mount Maunganui te lopen. Het was ongeveer anderhalf uur lopen naar Mount maunganui. Eerst even wat eten gehaald voordat ik begon aan de klim van de Mount Maunganui. De heen weg heb ik gedaan met allemaal kleine stijlen trappetjes. Onderweg paar keer uitgerust en genoten van het uitzicht. Eenmaal boven vergeet je meteen wat je gedaan hebt om boven te komen. Terug naar beneden ging het stuk sneller. Toen ik weer terug was in de winkelstraat heb ik maar meteen souvenirs gekocht, want dan kon het achterblijven bij de vrienden waar ik na mijn busreis weer terug kom. Dus dan hoef ik het niet mee te slepen. 

Dag 2.

Ben ik samen gaan wandelen in het McLaren Falls Park wat vlak bij het huis van de vrienden is. In het park was weer veel te zien. Watervallen en mooie meren. In het park kon je ook lekker lunchen. Toen we thuis kwamen heb ik lekker in de hangmat gelegen met een boek. 

McLaren Falls Park

Dag 3

De laatste dag bij de vrienden. Ik heb heerlijk ontspannen in de tuin gelegen met een boek erbij. Ook heb ik mijn backpack in gepakt, en de dingen die ik bij de vrienden achter wilde laten in mijn koffer gedaan. Na 100x me backpack op en dicht gedaan om te kijken of ik alles had. Ben ik in de avond op tijd gaan slapen. 

Hoe heb ik rond gereisd door Nieuw – Zeeland ?

Ik heb rond gereisd met de organisatie Stray, dat is een backpack bus die je op haalt bij de hostel waar je verblijft. Tijdens de rit stop je bij mooie bezienswaardigheden, daar krijg je de mogelijk om te kijken. Soms kan je bij sommige bezienswaardigheden ook activiteiten doen. Dit kan je invullen in de bus, want dan komt er een lijst langs met activiteiten die je kan doen. Er is ook een lijst van de hostels waar de bus naar toe gaat, je kan dan opschrijven hoeveel dagen je blijft in het hostel. Ook kan je aangeven wat voor kamer je wilt. De activiteiten en hostel betaal je bij aankomst maar omdat je met Stray reist krijg je korting. Je kan ook zelf je hostel boeken en dan kan je vragen of de buschauffeur je afzet bij het hostel. 

Stray bus

Ik heb van te voren me reisschema gepland. Want je kan op 2 verschillende manieren reizen met Stray.

1. Je kan alles van te voren plannen, wanneer je weg wilt naar de volgende locatie.

2. Je kan ook bellen naar het kantoor van Stray om te vragen of mee kan met de bus naar de volgende locatie. 

Alle buspassen zijn 1 jaar geldig. 

Stray heeft ook in andere landen bus passen. Zoals, Australië, Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, Borneo en Bhutan. Per land zijn er verschillende soort rondreizen. Bijv. rondreis van 2 weken of rondreis van 7 weken. 

Wat ik heel erg leuk vond aan op deze manier reizen. Je leert zoveel mensen kennen en ook verschillende talen worden er gesproken.

Nieuwsgierig geworden naar de organisatie? Klik dan hier

In de volgende blog vertel ik jullie de eerste paar dagen met de backpackers bus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *