Vakantie interview: De ervaringen van Nicky

Mijn naam is Nicky, 21 jaar en samen met een soort van zus van mij ben ik 5 daagjes naar Salou, Spanje geweest en een dagje Barcelona.

Waarom heb jij voor deze bestemming gekozen?

Waarom wij voor Salou hebben gekozen is opzich nog wel een grappig verhaal! Wij hadden namelijk eerst een vakantie geboekt naar Mallorca de volgende dag kregen wij een telefoontje dat de vakantie €200,- duurder zou worden en dat vonden wij te duur dus zijn wij verder wezen kijken en kwamen wij bij Salou wat er ook erg aantrekkelijk en mooi uitzag en bovenal het weer zij er rond die periode ook lekker zijn (26’4 t/m 30’4).

Kan je een bijzonder moment benoemen?

Mijn meest bijzondere moment en plek van deze vakantie! Wij hadden al op gezocht dat er een hele mooie wandel route zou zijn (Camí de Ronda) wat echt wel een aanrader is om te wandelen. Op die route was er 1 plek naja wel meer plekken maar 1 die er voor mij echt uitsprong dat was boven op de hoge rotsen en vanaf kon je zo mooi uit kijken op de zee ik kon daar wel uren blijven zitten. Daarom hebben wij ook besloten om de volgende dag daar de zonsondergang te bekijken. 

Camí de Ronda

Heb je nog een leuke tip voor de lezers die deze vakantiebestemming ook willen bezoeken?

Wat ik als tip geef aan de lezers die ook van plan zijn naar Salou toe te gaan is toch echt ook die wandel route te gaan lopen (Camí de Ronda) er waren zoveel mooie plekjes! En een dagje Barcelona is ook echt een aanrader het is daar zo leuk om te winkelen de tijd ging zo voorbij! En het hotel waar wij in zaten was zo’n fijn en hygiënisch. Er waren zelfs een aantal mensen die Nederlands spraken aan de Receptie! H10 Salou Princess heet het hotel waar wij zaten.

En nog 1 tip wij vlogen van vliegveld Zaventem in Brussel, België en kwamen aan in Barcelona. En van Barcelona naar Salou is nog ander half uur rijden, wij hebben de tip gehad voor de volgende keer te vliegen naar Reus dat is volgens mij maar een kwartiertje rijden.

Wat deed je als eerste toen je aankwam op je bestemming?

Wat ik als eerst deed toen ik aan kwam in het hotel was natuurlijk alles binnen bekijken en daarna naar het balkon kijken hoe het uitzicht was! Wij zaten op de 5e etage, na dat ik het mooie uitzicht van het zwembad beneden zag en de lichtjes van de winkel aan de overkant van de straat was natuurlijk het bed uitproberen! 

Genieten van de zonsondergang in Salou

Heb je nog een leuk “oeps” momentje?

Mijn oeps vakantie moment! nou hier komt tie, wij zijn wezen shoppen in Barcelona en van te voren zei ik al dat ik heerlijk wil genieten en wil kopen wat ik leuk vind en niet te hoeven zeggen dat ik het niet kan betalen. Dus dat is precies wat ik heb gedaan, niet op het geld gelet! Maar er was natuurlijk nog 1 ding waar ik wel rekening mee had moeten houden en dat was de koffer want alles moest natuurlijk wel weer mee terug naar huis.

Die avond moesten wij ook gelijk de koffers weer in pakken want we zouden de volgende dag vliegen en ja je raad het al niet alles paste in mijn koffer. Ik ben al zo’n geweldige stress kip dus ik was hartstikke gestresst, het was al 12 uur in de avond dus de winkels waren ook niet meer open om een koffer te kunnen halen dus de volgende ochtend ben ik op jacht gegaan naar een kleine koffer. Gelukkig zat er een winkeltje naast het hotel die koffers verkocht, wat was ik blij!

Er was nog één probleem, de winkels gingen pas om 10 uur open en wij zouden om kwart over 9 opgehaald worden om naar het vliegveld te gaan. Soms ging dat winkeltje vroeger open dus de volgende ochtend ben ik om 9 uur naar de winkel gerend met mijn eigen koffer en een grote tas waar ik de rest in had gedaan.

Wonder boven wonder, hij was open! Ik heb de eerste kleine koffer gepakt die ik zag want ja ik had haast (gelukkig was het nog wel een leuke). Ik heb daar midden op de stoep nog die koffer staan inpakken. Hij was €20,- dus die prijs vond ik ook wel leuk. Ik wilde gaan betalen, hier komt het volgende, ik kon niet pinnen en ik had geen contant geld meer. Natuurlijk was ik weer meteen in de stress en het was ondertussen al bijna 10 over 9.

Ik rende naar de overkant van de weg, want daar was een pinautomaat en kon daar niet minder dan €50,- pinnen. meteen rende ik terug naar het winkeltje waar overigens mijn koffers nog stonden, leuk langs de weg en geef hem die €50,-. Meneer had geen wisselgeld dus hij moest ook weer rennen naar een ander winkeltje waar hij die €50,- kon wisselen.

Ik had mijn wisselgeld en sprintte terug naar het hotel. De bus was er nog niet, maar de stress was nog niet voorbij want kon ik mijn koffer nog wel extra bijboeken? Dat is dus ook gelukt!

Het voelde alsof er 60 kilo bakstenen van mn schouders zijn gevallen! Ik kwam thuis met gelukkig al mijn spullen en mijn 2 mooie koffers! Kan er nu wel heel hard om lachen

2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Ik ben ook naar alou geweest dit jaar en vorig jaar. Port Aventura is een erg mooi groot pretpark echt de moeite waard. En aqau Polis is een mooi groot waterpark ook zeker heel leuk om een keer te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *