Waarom Claudia voor Nieuw-Zeeland koos


Ja, waarom Nieuw – Zeeland? Die vraag heb ik heel vaak gehad en die ga ik nu ook uitleggen.
Toen ik in groep 3 van de basisschool zat had ik een klasgenootje die ging verhuizen naar Nieuw – Zeeland, wij waren hele goede vriendinnen. In die tijd dat zij in Nieuw – Zeeland was hebben we veel contact gehouden. Ook is ze nog een aantal keren naar Nederland gekomen. Toen zij terug ging naar Nieuw – Zeeland heb ik altijd gezegd ‘’Ooit kom ik je opzoeken, maar ik kom niet voor 2 weken’’.

De beslissing

In 2016 kreeg ik op mijn werk geen contract verlening dus toen dacht ik waarom nu niet? Na een goed gesprek met mijn vriend of hij mee ging en met mijn ouders, want ja hun dochter van net 22 jaar gaat toch alleen naar de andere kant van de wereld en dat voor 7 weken, was de keus gemaakt. Ik ging naar Nieuw-Zeeland! Het scheelde voor hun heel veel dat er bekende mensen woonden. Als mij wat zou overkomen zouden er bekenden in de buurt zijn.

Na wat rond snuffelen op internet had ik een leuke organisatie gevonden die rondreizen door Nieuw-Zeeland organiseren. Ik had een mooie uitgebreide route gevonden. Toen ik geboekt had voor de rondreis kreeg ik netjes een tijdschema. Op welke dagen/tijdstippen de bus vertrok. Ik heb van te voren mijn hele reisschema uitgestippeld en geboekt. Omdat ik een eind datum had om terug te gaan naar Nederland en op sommige dagen reed er geen bus en moest je langer blijven en als je dan op een plek zit waar niet veel te doen is dat zonde van je tijd. Omdat ik alles van te voren had vast laten zetten was ik altijd verzekerd van een plekje in de bus. Ook was het voor het thuisfront fijn om te weten waar ik ongeveer was.


Voor een ticket moest ik even zoeken, want daar heb je veel verschillende keuzes in. Goedkope tickets maar langer onderweg en meer overstappen. Of dure ticket met 1 overstap. Het was toch het ticket geworden met meer overstappen. In mijn volgende blog vertel ik waar ik allemaal moest overstappen.
Dus ben je benieuwd hoe de heen reis ging blijf dan zeker de pagina in de gaten houden.

Mijn route door Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *